Av av av… hold i Nakken!

Hvorfor får vi da hold i nakken?

Hold i nakken kan komme af mange ting. Nogen får det jævnligt når de får træk på en varm muskel, andre får det fordi de har ligget forkert da de sov, andre igen får det på grund af dårlige arbejdsstillinger. Dårlige arbejdsstillinger betyder ikke altid at stillingen er dårlig, hvis det er 5 minutter om dagen, man var i den stilling, men den bliver en dårlig stilling, hvis store dele af ens arbejdsdag består af denne stilling.

Det er ALLE job, der har disse udfordringer, med at få nok variation ind i dagens bevægelser.

Er du chauffør, er det tit skulder, nakke, der driller, står du ved samlebånd, kan det for eksempel være haser, lænd og skuldre, Tømren rammes af knæ og skuldre, og hos kontorarbejderen ses ofte, tennis/golf albue, skulder, nakke og lænde problemer.

Kontorassistenten, vil tit sige “jeg har et varieret job, jeg har hævesænke bord, ergonomisk mus i tastaturet og så laver vi også bevægelse hver formiddag i den ene pause”…….

Det er alt sammen godt nok…. men når de så fortæller at de jævnligt på trods af alle de gode ting de gør på jobbet alligevel har øm og til tider stiv nakke og øvre ryg, er det hele jo alligevel ikke helt godt. De slår det hen med at de nok har sovet dårligt eller forkert de sidste par nætter.

Det kan jo faktisk godt være tilfældet og så skal de jo bare have en Bowen behandling, så vi kan komme videre i livet.

Men kunne det også være arbejdsrelateret, på trods  af hæve-sænkebord og ergo-musen?

Ja Det Kan det faktisk…. De fleste af os, vil bruge lange fingeren til at rulle på erg-musen, og gerne med ret flad hånd i bordet….OG DER har vi balladen… Den finger er slet ikke egnet til alle de der “trække-bevægelser” og andre stå alene bevægelser … (skriver hende der ikke kan 10 finger systemet og netop bruger langemand til at lave denne tekst) men der er så forskel på mine 5 timer om måneden og kontorassistentens 100-150 timer bag skærmen…

Hvis du sætter langemand og tommeltot mod hinanden, og så presser sammen med størst kræft fra langemand, vil du efter noget tid måske, kunne mærke at den bliver træt midt på fingeren… mærker du godt efter vil du kunne mærke musklen der hæfter ved albuen, der næst kan nogen også mærke (kræver måske lidt øvelse at følge musklerne sådan) det på bagsiden af overarmen omkring skulderen og halsen, specielt den forreste skelen og er man virkelig opmærksom så kommer man faktisk helt om til omkring spidsen af skulderbladet…..

Vores krop hænger sammen.. muskel for muskel (simpelt fortalt) så overbelaster vi en muskel, er det som en tsunami, der sætter sine spor muskel efter muskel og ender op med et symptom et helt andet sted en der hvor problemet er.

Tilbage til musen… jeg ville gøre alle de gode ting der bliver gjort i forvejen.. for ergo-musen er kommet af en grund…. men man kunne variere den med også at have en god gammeldags mus, en der passer lige til ens hånd, ikke den samme som kollegaen har. og så skifte mellem dem løbende dagen igennem, jeg ville også ind imellem øve mig i hvordan jeg kan bruge ergo-musen med løst knyttede hænder og så bruge pegefingeren lidt. alt sammen er med til at minimere den gentagede arbejdsbevægelse.

Skulle der være kommet en arbejdsrelateret skade, er Bowen terapi en fantastisk måde at komme af med smerterne og få kroppen i balance igen, ved at gå efter årsagen og ikke symptomet.

Du kan få mere info og booke tid til arbejdsrelaterede skader her