anitazacho@hotmail.com

10. september 2018

Gennem mine år som behandler, har jeg haft en del, især drenge, igennem klinikken, med det der bliver betragtet som hælespore.

Men hvad er en hælspore? thumbnail_IMG_8709

Symptomer på en hælspore kommer fra den sene der ligger under størstedelen af foden og støtter svangen, den hedder fascia plantaris og hæfter på hælknoglen. Når denne sene bliver overbelastet, får vi ondt i Hælen og området omkring, det kan også gøre ondt i svangen.

Men skal vi udstyre vores børn med indlæg, for at minimere smerten?

Jeg vil ikke anbefale det, før alt andet er prøvet, specielt når vi snakker om børn, da de vokser og udvikler sig og når de gør det bliver senerne i perioder mere sarte, jeg plejer at sige de bliver “slappe/løse”, men det er nok ikke den rigtige betegnelse, men billedligt giver det en forståelse af foranderligheden i en voksende krop.

Men ligger jeg et indlæg i hælen for at aflaste området, ændre jeg også barnets holdning, for mig virker det ikke hensigtsmæssigt, for selv få mm. kan have betydning for resten af kroppen, og børnene er under udvikling.

 

Det jeg har erfaret, er at man nemt, hurtigt og smertefrit, kan behandle dette problem. Jeg vil gerne komme med en case storie. Dette er en ud af flere, men fælles for dem alle er at barnet selv beder om at få en ny tid, når problemet opstår igen, for de vil ikke have ondt, de vil ud at lege med kammeraterne, dyrke masser af sport, de gider ikke sidder hjemme i sofaen og spille playstation hver dag. børn vil bevæge sig, de gør det helt af sig selv, hvis de ikke har ondt, for de er stadigt tro med kroppens natur at de ikke kan lade være.

Case storie:

Dreng ca. 10 år, dyrker meget sport og kommer fra en aktiv familie, det er en stor del af deres liv også som familie. Han har nu ikke måttet dyrke sport i mange måneder, for at aflaste foden. men lige meget hjælper det.

Han starter i behandlingsforløb på klinikken, efter få behandlinger kan han dyrke sport igen. Vi skubber behandlingerne længere og længere fra hinanden, første gang med noget ængstelighed, fra drengens side, så lover at kommer det tilbage før næste behandling ringer de jo bare og vi rykker tiden…. Vi rykkede ikke tiden… Næste behandling fordoblede vi vente tiden til næste behandling og sådan blev vi ved, efter 6 behandlinger aftalte vi at, der ikke var nogen grund til ny tid, men at de bare bookede ny tid, når problemet opstod igen, for så k2013-09-08 15.54.54an man nemlig nøjes med en behandling.

Du studsede sikkert over, at jeg skrev, når problemet kommer igen… har jeg så ikke fjernet problemet? Jo for nu er det fjernet, men så længe de vokser, vil de kunne få tilbagefald. Min erfaring er, at når de først er kommet godt ind i puberteten, så er de fleste faktisk over det.

Så går dit barn og siger de har ondt i fødderne, så Book en tid, så kikker vi på det, så de kan komme ud og lege og være aktive igen uden at have smerter.